אתר התחקירים האמריקאי פרופבליקה חשף בסוף השבוע כיצד הפך איש הטלוויזיה לארי קינג לכוכב סרטון פייק ניוז ויראלי בשירות מכונת התעמולה הסינית. מיהו ניב יעקובי, הצעיר הישראלי שסיבך את המגיש המיתולוגי ואיך מעורב בפרשה כתב הטלוויזיה לשעבר איתי רפפורט? | מיוחד לשומרים

"הוא ניצל אותי". קינג ויעקובי (צילום: ויקימדיה)

הקשר הישראלי מאחורי סרטון הפייק ניוז הסיני של לארי קינג

אתר התחקירים האמריקאי פרופבליקה חשף בסוף השבוע כיצד הפך איש הטלוויזיה לארי קינג לכוכב סרטון פייק ניוז ויראלי בשירות מכונת התעמולה הסינית. מיהו ניב יעקובי, הצעיר הישראלי שסיבך את המגיש המיתולוגי ואיך מעורב בפרשה כתב הטלוויזיה לשעבר איתי רפפורט? | מיוחד לשומרים

"הוא ניצל אותי". קינג ויעקובי (צילום: ויקימדיה)
"הוא ניצל אותי". קינג ויעקובי (צילום: ויקימדיה)

אתר התחקירים האמריקאי פרופבליקה חשף בסוף השבוע כיצד הפך איש הטלוויזיה לארי קינג לכוכב סרטון פייק ניוז ויראלי בשירות מכונת התעמולה הסינית. מיהו ניב יעקובי, הצעיר הישראלי שסיבך את המגיש המיתולוגי ואיך מעורב בפרשה כתב הטלוויזיה לשעבר איתי רפפורט? | מיוחד לשומרים

אתר התחקירים האמריקאי פרופבליקה חשף בסוף השבוע כיצד הפך איש הטלוויזיה לארי קינג לכוכב סרטון פייק ניוז ויראלי בשירות מכונת התעמולה הסינית. מיהו ניב יעקובי, הצעיר הישראלי שסיבך את המגיש המיתולוגי ואיך מעורב בפרשה כתב הטלוויזיה לשעבר איתי רפפורט? | מיוחד לשומרים

"הוא ניצל אותי". קינג ויעקובי (צילום: ויקימדיה)

אורי בלאו

יחד עם

2.8.2020

תקציר הכתבה

ה

וא רק בן 36 אבל כבר חמש עשרה שנה ששמו צץ ועולה בהקשר של מיזמים עסקיים שונים; הוא הספיק לספר שהוא מייצג מיליונר קנדי מסתורי, להיות שותף להוצאת מגזין ישראלי בסגנון הניו יורקר, לעמוד מאחורי מייצג מתחנף לטייקונים ואפילו להיות מוזכר כמי שמקים לשכת מסחר בשיתוף עם הטכניון. הרבה יוזמות אבל גם לא מעט רוח וצלצולים, שלא לומר דימיון פורה.

הוא נולד בראשון לציון כיניב (יצחק) יעקובי, אבל עם השנים החל להציג את עצמו כניב יעקובי ועם המעבר לארצות הברית, כניב ג'ייקובי. בשנים האחרונות שמו צץ בתקשורת בעיקר בהקשר אחד - יד ימינו של איש הטלוויזיה המיתולוגי לארי קינג. "הנסיך של לארי קינג", הכתירה אותו כתבה מלטפת במגזין פנאי פלוס שפורסמה לפני כשנתיים. "אם אמא שלי לא הייתה כל כך חרוצה ומסורה לנו, לא הייתה לנו קורת גג. אבא לקח סיכונים בלי לקחת אותנו בחשבון, ובתור ילד אני זוכר את הפחד מלאבד הכל. זה גרם לי לרצות לכוון גבוה. בשלב כלשהו, אבא עזב ואמא עבדה כל היום, גם בניקיון בתים אם צריך, ואני גידלתי את האחיות הקטנות שלי. מהר מאוד הבנתי שאם לא אדאג לעצמי, אף אחד לא ידאג לי," מצוטט יעקובי בכתבה.

הפחד לאבד הכל אולי היה גדול בילדותו של יעקובי אבל סיכונים הוא כנראה המשיך לקחת, ובסוף השבוע מצאו עצמם המלך והנסיך מככבים בפרשה חוצת גבולות הכורכת את ישראל, סין, ארצות הברית ורוסיה. תחקיר של אתר פרופבליקה (שהח"מ היה שותף לו) חושף כי יעקובי היה מעורב בהפקת סרטון בכיכובו של קינג, קליפ שהפך לויראלי לאחר שהופץ על ידי חשבונות טוויטר ופייסבוק המקושרים לממשלה הסינית, וששימש את מכונת התעמולה של המדינה. התחקיר מעלה בין השאר את החשד כי השניים עברו על החוק האמריקאי המחייב מי שמייצג אינטרסים של מדינה זרה להצהיר על כך במשרד המשפטים האמריקאי, עבירה פלילית שיכולה להסתיים בעונש מאסר של עד חמש שנים ורבע מיליון דולר קנס. הסאגה הזו, כך נראה, גם תסיים עבור יעקובי את הרומן עם קינג. בראיון לפרופבליקה אמר המגיש כי הוא חש שיעקובי ניצל אותו, את שמו ואת החברות ביניהם וכי החליט לסיים כל שיתוף פעולה איתו. יעקובי בחר שלא להגיב לכתבה  אולם התייחסותו כפי שהועברה לפרופבליקה מובאת בהמשך.  

מגזין, תערוכות ומיליונר קנדי מסתורי

שמו של יעקובי צץ לראשונה בכלי התקשורת כשהיה בשנות העשרים המוקדמות לחייו. בסוף 2004 הוא התחבר עם בני הזוג אסתר וכפיר לוצאטו, עורכי דין מוכרים העוסקים בתחום הפטנטים. יחד נכנסו לשותפות שמטרתה הקמת מגזין ישראלי ששאב את השראתו מניו יורקר. השם שנבחר לעיתון היה 'כותרת', ומי שהגיעו לערוך אותו היו איש הטלוויזיה דן שילון והעיתונאי אוריה שביט.

בפרסומים מאותה תקופה מתואר יעקובי כנציגו בישראל של איש עסקים קנדי בשם סמואל קימיה ופעילותו נעשתה באמצעות חברה (שעודנה רשומה כפעילה) בשם "קבוצת ביזנס אמריקה ישראל". בשנת 2005, למשל, פורסם כי החברה הודיעה על השלמת גיוס של 35 מיליון דולר להשקעות בהייטק הישראלי. ההודעה על ההשקעה המרשימה הזאת לא עולה בקנה אחד עם תיק החברה הדקיק המרמז על כך שלא היתה בה ככל הנראה פעילות, ובכל מקרה האדם היחיד ששמו נקשר בה הוא יעקובי עצמו. לאדם בשם קימיה אין זכר בחברה הזאת וככל הידוע גם לא בשום רישום אחר של חברות ברחבי העולם. בני הזוג לוצאטו זוכרים שיעקובי הזכיר את קימיה אך הם מעולם לא פגשו בו. יעקובי, ככל שזכר כפיר לוצאטו בשיחה עמו, לא השקיע כספים במגזין אלא עסק רק בענייני מינהלה ופרסום.

פעילותו של יעקובי נעשתה באמצעות חברה (שעודנה רשומה כפעילה) בשם "קבוצת ביזנס אמריקה ישראל". בשנת 2005, למשל, פורסם כי החברה הודיעה על השלמת גיוס של 35 מיליון דולר להשקעות בהייטק הישראלי. ההודעה על ההשקעה המרשימה הזאת לא עולה בקנה אחד עם תיק החברה הדקיק המרמז על כך שלא היתה בה ככל הנראה פעילות

עפרי אילני הצטרף למגזין החדש כעיתונאי צעיר. "יעקובי הציג את עצמו כנציג של חברת BIA המתמחה בנדל"ן מסחרי, ביו-טכנולוגיה והייטק, ונמצאת בבעלות איש עסקים יהודי-קנדי בשם סמואל קימיה," נזכר אילני. "יעקובי ריאיין אותי לעבודה ועזבתי את מקום העבודה הקודם שלי כדי להצטרף לכותרת. השכר היה נמוך אבל היתה סוג של הבטחה שהמגזין יתפתח להיות הניו יורקר הישראלי".

פרשה חוצת גבולות שיכולה להסתיים במאסר. קינג ויעקובי (צילום: ויקימדיה)

ההבטחה הזאת התנפצה אל סלעי המציאות. "יום אחד במאי 2005 הגענו למשרד לעבוד על הגיליון הבא ולהפתענו גילינו שהמשרד היה ריק כמעט לחלוטין. הטלפונים והמחשבים נלקחו ונאמר לנו שהמגזין נסגר", מספר אילני. הסגירה הפתאומית הסתיימה בתביעה של עובדים מפוטרים לבית הדין לעבודה ונסגרה בפשרה.

מיזמים אחרים של יעקובי היו תערוכות שונות שקידם. כך למשל בשנת 2012 הוא הפיק מיצג אודות טייקונים ישראליים שהוצגה במגדלי עזריאלי. בכתבות שונות על התערוכה נאמר שהיא נערכה בין השאר ביוזמת "קרן משפחת יעקובי" (יישות משפטית בשם כזה, יצויין, לא אותרה). תערוכה אחרת שהפיק עסקה בנגב. איש משרד החוץ לשעבר נזכר השבוע כי יעקובי ניסה לקדם את אותה התערוכה בשיתוף פעולה של הקונסוליה בניו יורק וסורב. כשזה קרה, הוא סיפר, הגיעו שיחות טלפון מישראל שביקשו שהדברים ישקלו בשנית וגם הטון הנעים של יעקובי השתנה. יעקובי גם פנה למשרד החוץ בבקשת מימון בסך אלפי דולרים לתערוכות הללו.

ב-2014 שוב עלה שמו של יעקובי בכלי התקשורת והפעם בדיווחים ולפיהם "איש התקשורת האמריקאי לארי קינג מקים את לשכת המסחר ישראל־עמק הסיליקון ביחד עם שותפו ניב יעקובי, איש עסקים ישראלי־אמריקאי המנהל חלק מעסקיו של קינג, ובשיתוף הטכניון". מטרת הלשכה, כך פורסם, היא לחזק את הקשרים בין שני אזורי היזמות והטכנולוגיה, בישראל ובקליפורניה. הטכניון עצמו הוציא על כך הודעה לעיתונות ובה נאמר כי נשיאי הלשכה יהיו קינג ופרופ' פרץ לביא, נשיא הטכניון. יעקובי, נאמר אז, ישמש יו"ר הלשכה. אלא שהיוזמה נותרה בסופו של דבר על הנייר. דוברת הטכניון, דורון שחם, מסרה כי "הטכניון מכיר בתמיכתו ונאמנותו של קינג למדינת ישראל. בשנת 2014 התנהלו דיונים מוקדמים בין הטכניון לנציגיו של מר קינג, שנגעו להקמת לשכת מסחר שתקדם את הקשרים בין חברות בישראל לעמק הסיליקון. המגעים לא נשאו פרי ולא היה כל מגע עם נציגיו מאז".

אנשי תקשורת ומפיקים שעימם שוחח שומרים לצורך הכנת הכתבה סיפרו כי קיבלו במשך השנים פניות שונות מיעקובי, בין השאר למיזמים טלוויזיונים משותפים עם קינג, אבל גם ליוזמות השקעה אחרות. בינואר השנה דיווחה החברה הציבורית מדיוי, העוסקת בייצור קנאביס רפואי, על שיתוף פעולה עם קינג ויעקובי לשיוק מוצריה בפלטפורמת מסחר דיגיטלי שקינג ויעקובי מפתחים. על פי הדיווח, במסגרת העסקה תשלם מדיוי בין שלושה לחמישה מיליון דולר. מנכ"ל מדיוי, מנחם כהן, אמר בשיחה עימו כי בשל מגיפת הקורונה העסקה טרם יצאה אל הפועל ובטרם הדבר ייעשה היא צריכה לקבל את אישור דירקטריון החברה.

ראיון עם קינג בכמה אלפי דולרים

כיצד הגיע יעקובי לצומת הזו בחייו, שבה הוא מככב, שלא בטובתו, בעמוד הבית של אחד מאתרי התחקירים המובילים בעולם? בראיון לפנאי פלוס, כמו גם במקומות אחרים, הוא סיפר שמי שהכיר לו את קינג היה מזכ"ל האו"ם לשעבר באן קי מון. "עם חוצפה ישראלית ניגשתי אליו וסיפרתי לו שאני יזם מישראל, הייתה לנו שיחה נעימה והוא שאל אותי בסופה מה הוא יכול לעשות בשבילי. 'תכיר לי את לארי קינג', עניתי", הוא מצוטט. אלא שנראה שמי שאחראי לשידוך הוא דיפלומט אחר, שגריר ישראל בארצות הברית וסגן שר החוץ לשעבר דני איילון, שאישר את הדברים בשיחה איתו. השניים הכירו שנים ספורות קודם לכן, במסגרת מעורבותו של יעקובי במגזין כותרת. בסביבות שנת 2010 ביקר איילון בלוס אנג'לס ויעקובי, לדברי אדם שנכח במקום, הגיע לשם במטרה לקדם את החיבור עם קינג. בראיון משנת 2017 סיפר המגיש עצמו כי יעקובי מצא חן בעיניו מייד. "יצרנו שיתוף פעולה...יש לי הרבה ביטחון בו", אמר.

התיזמון של יעקובי, כך נראה, היה מצויין. כשפרש קינג מה-CNN הוא נחשב לאושייה טלוויזיונית שכמעט אין שני לה. בין 1985 ל-2010, שני עשורים וחצי שבהם הגיש את התוכנית Larry King Live, הוא ריאיין בין היתר, את כל נשיאי ארצות מאז ריצ'רד ניקסון. רק בחודש האחרון לעבודתו ב CNN ישבו מולו באולפן, בין השאר, אנג'לינה ג'ולי, אל פצ'ינו, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין והמיליארדר המקסיקני קרלוס סלים. האחרון הפך לאחר מכן לשותפו של קינג ב-ORA TV, שבה שודרה בשנים האחרונות תכניתו האחרונה, Larry King Now E (שאף היא ירדה לאחרונה מהמרקע).

אלא שבשנים האחרונות נדמה שמשהו קרה לקינג של ימי הזוהר. בין היתר, ובמקביל לעבודתו העיתונאית, הוא מקדם אינטרסים מסחריים וציבוריים שונים באמצעות "ראיונות" טלוויזיונים שהוא עושה. בישראל למשל הופצו, בשיתוף אתר וואלה!, מספר סרטונים שבהם קינג מראיין דמויות כמו ראש הסוכנות היהודית יצחק (בוז'י) הרצוג ונשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש.  בשורת הקרדיטים מופיע המשפט "בשיתוף לארי קינג אחזקות" וחלק מהאייטמים נפתחים במילים: "לארי קינג ונשיא החברה הישראלי שלו ניב יעקובי ממשיכים בפרויקט המיוחד לקידום תדמית מדינת ישראל בחו"ל. והפעם בסדרה של ראיונות עם אישים מובילים במשק בשיתוף עם וואלה! NEWS".  על פי תחקיר פרופבליקה, קינג קיבל כמה אלפי דולרים מיעקובי בעבור הסרטונים הללו, זאת לצד זרי פרחים יוקרתיים ומתנות שהיה שולח לו בחגים היהודים.

"אכן חתמתי על כמה דברים איתו, אבל לא יצא מזה דבר", אמר קינג לפרופבליקה. "אמרתי, 'בטח, אני אעזור לו' (...). הוא סוג של מאכער אבל קצת ריחמתי עליו. מעולם לא חשבתי שהוא יפגע במישהו אבל בוודאי שאיני מרוצה מכך שהוא משתמש בשמי בלא רשותי. זה מסוכן, מה שהוא עושה"

יעקובי, כך נראה, לא זכה לאהדה גדולה בסביבתו של קינג. הפרויקטים שהיה מעורב בהם גרמו לאנשי הצוות לעבוד שעות נוספות והגישה הבלתי אמצעית שלו לבוס הפריעה להם. לפני כמה שנים, בעקבות מייל ששלח יעקובי ובו ציין כי קרלוס סלים הוא "שותף שלי", והתכנית של קינג היא "התוכנית החדשה שלי", שלח לו מנהלו של קינג אימייל ובו דרש כי יפסיק להציג מצג שווא על מערכת היחסים (יעקובי אמר כי זו היתה טעות של העוזרת שלו. זו לא היתה הדוגמא היחידה שבה יעקובי הציג עצמו בצורה שנויה במחלוקת. בפרסומים ובתכתובות שונות יעקובי הציג עצמו, בין השאר, כנשיא קרן לארי קינג, חברת האחזקות של קינג ו- "King Entertainment Group". אלא שאף אחת מהחברות הללו לא קיימת. לפרופבליקה הסביר יעקובי שהוא השתמש בתארים הללו "כדי לתאר את מה שאנחנו עושים".

"אכן חתמתי על כמה דברים איתו, אבל לא יצא מזה דבר", אמר קינג לאתר התחקירים. "אמרתי, 'בטח, אני אעזור לו' - ולפתע לא קרה כלום (...). הוא סוג של מאכער אבל קצת ריחמתי עליו. מעולם לא חשבתי שהוא יפגע במישהו אבל בוודאי שאיני מרוצה מכך שהוא משתמש בשמי בלא רשותי. זה מסוכן, מה שהוא עושה".

מאות חשבונות הפיצו את הסרטון

הסרטון שהוביל לתחקיר של פרופבליקה נולד גם הוא בישראל. ככל הידוע ההפקה החלה להתגלגל בהמשך לפנייה של איתי רפופורט, בעברו עיתונאי בערוץ הראשון, ליעקובי ודרכו לקינג. רפופורט, שעזב את הערוץ הראשון כבר ב-2007, מפעיל גוף בשם 'החדשות הפרטיות' במסגרתו הוא מפיק עבור לקוחותיו תכני וידאו לפי הזמנה, או במילים אחרות, תוכן שיווקי. באתר שלו, Rapoport-TV, הוא מתגאה בכך שהחברה מומחית ב"בהפקת סרטים בסגנון עיתונאי ואותנטי". תחקיר שפרסמה במרץ השנה מאיה קרול באתר "שקוף", גילה כי עלות הפקת וידאו על ידי רפופורט היא כשלושים אלף שקלים. ככל הידוע על ההפקה של סרטון קינג התשלום היה גבוה בהרבה.

בסוף מרץ אשתקד הגיע יעקובי לאולפנים ליד לוס אנג'לס, שבהם מצלם קינג את תוכניתו, וביקש ממנו להקריא את השאלות וקטעי הביניים שבסופו של דבר חוברו למה שנראה כראיון. ככל הידוע יעקובי גם התחייב לקדם את סרטון דרך חשבונות הרשתות החברתיות של המגיש, עניין מקובל למדי בעולמות התוכן השיווקי. בתשובה לפניית פרופבליקה סירב רפופורט להתייחס לזהות הלקוח שהזמין את הסרטון ובהמשך סירב להגיב גם על שאלות שומרים בנושא.

בסרטון המדובר, שהופץ באפריל 2019 כשברקע מהדהדת מלחמת הסחר בין שתי המעצמות, מופיע קינג כשהוא מראיין עיתונאית בשם אנסטסיה דולגובה העובדת עבור ערוץ חדשות ממשלתי ברוסיה. הווידאו נראה כראיון, אך השאלות והתשובות הוקלטו בנפרד. נושא הראיון הוא יחסי ארצות הברית וסין והציר העיקרי שלו עוסק במיליארדר סיני גולה בשם Guo Wengui החי בניו יורק, אליה נמלט ב-2014 לאחר ששותפים עסקיים שלו החלו להיעצר. לפי העמדה הסינית הרשמית, גו הוא פושע נמלט ועבריין מין החשוד בשחיתות. בארצות הברית הדברים נראים קצת אחרת: גו לא רק מתגורר בבית בשווי עשרות מיליוני דולרים  אלא גם מקורב לנשיא דונלד טראמפ ובעל קשרים עסקיים עם יועצו לשעבר של הנשיא, סטיב בנון. תוכן הקליפ של קינג והאג'נדה שלו היא בבירור כזו המקדמת את הנרטיב הסיני: דולגובה מדברת ומסבירה על הפגיעה הקשה הנגרמת ליחסים הכלכליים בין המדינות, כתוצאה מההחלטה לתת לגו מקלט.

הסרטון המדובר לא הופץ ישירות דרך קינג אלא בחשבונות מדיה חברתית המקושרים לממשלת סין ודרך פייסבוק, יוטיוב וטוויטר. לפחות 250 חשבונות שכאלו הפיצו למעלה מארבעים לינקים שונים של הקליפ מאות רבות של פעמים. לכמחצית מהחשבונות הללו היו לפחות עשרת אלפים עוקבים, ודרכם הוא הגיע למאות אלפי בני אדם נוספים

השימוש ברשתות חברתיות עבור קמפיינים המקדמים דיסאינפורמציה ותעמולה, תוך כדי הסתרת המקור שלהם, רחוק מלהיות חדש. הממשל הסיני עשה ועושה שימוש בכלים הללו כנגד מי שהם תופסים כאויבים, בין אם אלו מפגינים בהונג קונג, שלטונות טייוואן, ארצות הברית, או גולים סינים. למרות שבסין עצמה טוויטר חסום לשימוש, הוא מהווה עבור המדינה כלי להפצת תעמולה בניסיון להשפיע על פזורה סינית ברחבי העולם, כמו גם על גורמים מערביים.

גו וונגוי, המיליארדר הסיני שבמרכז הסרטון (צילום: ויקימדיה)

הסרטון המדובר לא הופץ ישירות דרך קינג אלא בחשבונות מדיה חברתית המקושרים לממשלת סין ודרך פייסבוק, יוטיוב וטוויטר. לפחות 250 חשבונות שכאלו הפיצו למעלה מארבעים לינקים שונים של הקליפ מאות רבות של פעמים. לכמחצית מהחשבונות הללו היו לפחות עשרת אלפים עוקבים, ודרכם הוא הגיע למאות אלפי בני אדם נוספים.

על פי תחקיר פרופבליקה, אשתו (השמינית) של קינג (הנמצאת בהליכי גירושים ממנו), כמו גם אחרים העובדים עימו, הביעו אי נוחות גדולה מתוכן הדברים כבר כשצולמו. הסערה התגברה לאחר שהסרטון הופץ תחת הכותרת 'Larry King US China Special Conference 2019' וכאמור קיבל דחיפה ברשתות שהפכה אותו לוויראלי.  החשש של הסובבים את קינג היה מפגיעה בתדמיתו של המנחה הוותיק והכעס והלחצים שהופעלו על יעקובי היה רב, מה שדחף אותו לפעול להסרתו של הסרטון מפלטפורמות שונות. בין השאר פנה לעזרת מכרים שלו בחברת Hot, עימה היו לו בעבר קשרים עסקיים, ואנשיה הורידו מיוטיוב חלק מהסרטונים. כיום בקושי ניתן למצוא את הסרטון ברחבי האינטרנט.  

אלא שהפגיעה בתדמית היא רק בעיה אחת עבור יעקובי וקינג. לדברי עורך דין שהתראיין לפרופבליקה ייתכן מאוד כי השניים היו צריכים להירשם במשרד המשפטים האמריקאי כמי שפועלים בעניין זה בשם ממשלה זרה, כפי שנדרש על פי חוק Foreign Agents Registration Act) FARA). העונש על עבירה על החוק יכול כאמור להגיע עד לחמש שנות מאסר ורבע מיליון דולר קנס.

בשיחות והתכתבויות עם פרופבליקה אמר יעקובי כי הוא מתחרט על מעורבותו בהפקת הווידאו. לדבריו לא שמע על גו עד שהיה מעורב בהפקת הסרטון, הפקה שהייתה מבחינתו כמו כל הפקה אחרת. הוא הוסיף כי הבין שמשהו חריג רק כשלמרות הניסיונות שנעשו להוריד את הסרטון מרחבי הרשת, הוא שב והופיע. "ברצינות, לא הייתי צריך את כאב הראש הזה", אמר. "אני שונא את הווידאו והוא העמיד אותי במקום רע מאוד. אני לא חושב שזה מגיע לי. מעולם לא חשבתי שיש בזה משהו כל כך בעייתי."

גם קינג הביע חרטה על חלקו, סיפר שאינו מכיר את המיליארדר הסיני הגולה או את רפפורט ובעיקר בחר להפנות אצבע מאשימה ליעקובי. "בשבילי זו בסך הכל היתה טובה קטנה שעשיתי עבור בחור שאני מחבב. לא היה לי מושג איזה שימוש ייעשה בזה (...) הייתי טיפש וברור שלא הייתי צריך לעשות את זה". יעקובי, הוא הוסיף, "ניצל אותי".

התחקיר מתפרסם בשיתוף TheMarker